Martine de Groot

Martine de Groot-Verhagen, yoga docent voor peuters en kleuters 

Martine woont op Scheveningen met haar man en dochter van 6 jaar. Zij is in 2011 gestart met haar eigen praktijk ‘Kinderpracht’ om van daaruit een compleet aanbod te kunnen bieden voor kinderen. Haar diepe drijfveer in het werken met kinderen is om de ogen van elk kind te laten stralen. 

Regelmatig volgt Martine workshops  op het gebied van yoga voor kinderen, onder andere bij de Indiase yogi Vijay Gopala, oprichter van Yoga Gita. In India is yoga een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven in veel gezinnen en op scholen. Yoga wordt hier vanuit de eeuwenoude traditie op een hele natuurlijke manier overgedragen. In augustus 2014 heeft zij bij Yoga Gita de intensieve kids yoga teacher training in Mysore, Zuid-India, gevolgd. Een training waarin ze de kans heeft gekregen om haar kennis van yoga te verdiepen, yoga zoals het duizenden jaren geleden geschreven is, maar vertaald naar het huidige leven en toepasbaar gemaakt voor kinderen, ouders en docenten. Daarnaast heeft zij lessen mogen geven op scholen en mogen ervaren hoe waardevol yoga is als ondersteuning in het onderwijs. Klik hier voor een kort filmpje van Martine’s ervaringen. Al deze inspiratie neemt zij nu mee in haar lessen. Voor meer informatie over yoga op school of in de kinderopvang kunt u altijd contact opnemen.

Vanuit een basis als professioneel musicus en een aantal jaren hatha yoga beoefening, heeft zij zich ontwikkeld tot kinderyoga docent. De afgelopen jaren heeft zij de opleiding Peuter en Kleuteryoga bij Marjolein Tiemstra afgerond en diverse cursussen Muziek op Schoot gevolgd. Daarna heeft zij de opleiding kinderyogatherapie afgerond bij Arterre en is sinds juni 2012 gediplomeerd kinderyogatherapeut en daardoor bevoegd om kinderen individueel te coachen door middel van yoga.

Verder heeft zij in juli 2014 de 4-jarige opleiding tot Holistisch Pedagogisch Begeleider met specialisaties in energetische kindermassage en transformerend tekenen en schilderen afgerond. Hierdoor heeft zij een brede kennis op het gebied van de ontwikkeling en begeleiding van kinderen en is in staat om vanuit verschillende invalshoeken te begeleiden, afhankelijk van de behoefte van een kind. In oktober 2016 heeft zij de 200 uur Teacher Training van Yoga Gita afgerond. 

Kinderen en ik, nu op dit moment. Ik sta stevig, kijk goed, neem de tijd en luister. Een verhaal, een lied, een klank, een beweging, elk kind op zijn of haar eigen manier en allemaal goed. Ogen gaan stralen, kinderen bloeien vanuit hun eigen kracht, de pracht ontstaat vanzelf, .

DMC Firewall is a Joomla Security extension!